Мирослава e Дама, която съчетава в себе си личната красота с професионалната такава. Тя притежава невероятно богат международен опит, вече повече от 22 години в сферата на Нейл индустрията!

Тя е вносител, съдружник и мениджър продажби и развитие на брендовете: Nika Nagel Bulgaria, IBX academy Bulgaria, TM NL n.o.b.e.l., Nail Artist Bulgaria и Zinger Bulgaria.

Мирослава е:

  • Сертифициран международен съдия към трите най-големи конкурсни вериги в света: Nailympia, Nailpro и GHW by Elena Shanskaya.
  • Организатор на International Championship “Golden Bulgarian rose”
  • Автор на списание Fashion nails magazine – първото професионално издание за маникюристи на българския пазар
  • Автор на първата по рода си книга за личностно и професионално развитие в нейл индустрията “Библия на успешния маникюрист”, превърнала се в бестселър, която е допълнила с единствения по рода си “Планер на успешния маникюрист”

Мирослава е човек, който не спира да се развива нито за миг. Тя инвестира много време и усилия в своето лично развитие, за да може да бъде истински полезна на хората. Тя е :

  • Сертифициран женски треньор и наставник в международната школа WomenLife Book
  • НЛП мастер практик към школата на Ричард Бандлър
  • Сертифициран мастър коуч към школата на Моузес Налока

Мирослава е изключително амбициозна, притежава способността да обединява и сплотява. И успешно използва тези свои качества не само за създаването на екипи, а и в личния си живот. Тя успява да съчетае целия този невероятно наситен и богат професионален опит с ролята си на грижовна съпруга, майка и добра приятелка.

КАРИЕРА И ПОСТИЖЕНИЯ

ПРОФЕСИОНАЛНИ ВИСОТИ

Разкажете ни за своите постижения в живота. Коя беше първата Ви работа. Как я избрахте? През какви събития минахте през годините? С какво се занимавате днес? Как разбрахте, че точно това е нещото, с което искате да се занимавате? (Защо избрахте да градите кариера точно в тази сфера?) Кои са професионалните висоти, към които се стремите?


Първата по-сериозна работа от моята младост беше професионален маникюрист. Беше ми дългогодишна мечта да работя точно тази професия. Спомням си първият път, когато отидох на маникюр и чувството, което изпитах след процедурата. Чувствах се толкова специална и красива, че смятах, че отдалеч се забелязват ръцете ми. Емоцията ме държа няколко дни, тъй като това беше пробният ми сватбен маникюр. Тогава реших, че един ден искам да подарявам такива емоции на дами, за които маникюрът е ценност и ми отне няколко години да сбъдна тази мечта.

Родом съм от град Дряново, малко провинциално градче, в което почти 7 години бях единствен маникюрист. Когато реших да карам курс и да отварям салон, не срещнах никаква подкрепа от семейството и близките ми тогава, дори напротив. Опитаха се да ме откажат и демотивират, особено баща ми. След доста перипетии и предизвикателства успях да стартирам този първи самостоятелен бизнес, и той се превърна във важна основа за това, което съм днес. Отначало, докато нямах достатъчно клиенти, работех в два съседни града и пътувах всеки ден.

Съчетавах и с работа в салон в Слънчев бряг три поредни години, докато успея да се наложа, като опитен професионалист. Впоследствие започнах работа в известна компания за бутилиране на минерална вода и десет години съчетавах много успешно двете професии. Качествата и опитът, които придобих от работата с хора, изграждането на екипи, разрастването на пазари и дистрибуцията на продукти ми помогнаха впоследствие да изградя стабилен собствен бизнес на друго ниво.

През годините опитах да разрастна бизнеса си с професионални продукти за маникюр и обучения в областта, откривайки талантливи колеги, които развивах в ролята на техен ментор, без тогава да осъзнавам, че това е моята роля. След няколко несполучливи съдружия и загуба на хора и финанси, разочарованието и болката бяха толкова силни, че заедно с другите две работи, които съчетавах, ме сполетя така модерният бърнаут, наричан “Чумата на 21 век”. Това събитие, редица осъзнавания и разочарованията, ме доведоха до следващия етап в моето израстване.

Събраха ми се едни общо 15 години работа в няколко направления, без почивен ден и изцяло в мъжка енергия. Причината да бъда в такова положение беше несполучлив брак, от който излязох с две прекрасни дъщери на 7 години и на 40 дни тогава, и тяхното отглеждане се превърна в мой приоритет. През тези 15 години ми се случиха всякакви неща, които няма да категоризирам, като добри или лоши, но да речем – натрупах пъстра опитност в стремеж за оцеляване и борба с живота. Прекрасното нещо от този период, беше срещата ми с втория ми съпруг, който се превърна в емоционален и морален стожер в живота ми. Без неговата безотказна подкрепа зад всичките ми лудости, си давам ясна сметка, че нямаше да съм личността, в която се превърнах.

Запознах се с личностното развитие и през последните 5 години преминах през десетки курсове, школи, квалификации и съответно личностни трансформации.

В мен се оформи вярването, че най-добрата инвестиция е в теб самия, и преди 2 години се завърнах отново към нейл индустрията и менторството, но този път под формата на писател, издател, автор на менторска програма в две нива, бизнес коуч, НЛП мастер практик и мениджър на голям екип от инструктори, с които развиваме няколко бранда за професионални продукти. Към днешна дата, работата ми, като ментор на дами работещи в Бюти бранша ме удовлетворява изключително силно. Tова да помагам през собствения си път и опит, превръща всичките ми болки и разочарования в значими супер сили и вдъхновение.

Стремежът ми е да изградя международна кариера на писател и говорител, да вдъхновявам дамското съсловие към трансформация, балансиран и щастлив живот и взаимоотношения.

ТРАНСФОРМИРАЩА ИСТОРИЯ

СОБСТВЕНА ТРАНСФОРМАЦИЯ

Разкажете ни за преломния момент в живота си. Свикнахме да виждаме успешните хора, като красива картинка, на която се виждат само постиженията и това кара другите да мислят, че да бъдеш успешен е въпрос на късмет. Но ние с Вас знаем, че понякога в живота се случват разтърсващи моменти, от които израстваш и вървиш напред. Бихме искали да разберем за Вашата лична история.


О да, имам няколко такива истории в живота, но тази, която ми изплува, е най-тежката за преглъщане. Тогава, когато инвестирах в кадри, все още не знаех нищо за детските травми и нямах реална преценка за хората. Живота ме срещна с едно супер талантливо момиче, което нямаше никаква вътрешна самоувереност и самочуствие. Извървяхме интензивен съвместен път заедно, през който аз дадох своя принос в подкрепа и възможности, а тя беше амбициозна и благодарна. Това доведе до взаимното желание за съвместен бизнес. S огромен ентусиазъм и желание създадохме салон за красота, който до времето в което бяхме заедно не работеше според моите очаквания. Имах тогава неблагоразумието да инвестирам кредитни средства на висока лихва, и това начинание ми коства загуба от няколко десетки хиляди лева.. но..

Всъщност важното в тази опитност не е загубата на финанси, респективно и на въпросната дама, с която приключихме бизнес взаимоотношения. Значимото в това събитие беше моята собствена трансформация. Отне ми цели 2 години време, работа с няколко ментора и още няколко хиляди лева, за да осъзная, че всъщност тази дама изигра за Оскар ролята на лошия герой в този ми земен филм. От емоции, като гняв, съпротивление, обида, болка, разочарование, преминах през приемане, не осъждане, прошка и безусловна любов.

Тази опитност ме доведе до огромна трансформация и един напълно нов път в моята кариера. Към днешна дата имам съвсем ново разбиране за взаимоотношенията между хората и редица взети безценни уроци. Това разбиране ме изпълва с дълбока благодарност към всички хора и ситуации, които са ми се случили. Въпреки негативните емоции, те бяха безценни учители в моя живот, и това осъзнаване ме кара да се чувствам благословена по пътя, по който вървя.

ПРЕПОРЪКИ КЪМ ДРУГИ ДАМИ

ДОВЕРЯВАЙТЕ СЕ НА БОГ!

От позицията на днешния Ви опит, какво бихте посъветвали дамите, които тепърва тръгват по пътя на своето развитие? Как да опазят себе си, в тежките моменти,когато сякаш, всичко върви срещу тях? Посъветвайте така, все едно го казвате на себе си преди да тръгнете по този път.


Доверявайте се на Бог! Винаги всяко нещо, което идва в живота Ви и не Ви е убило, Ви прави по-силни, по-безценни и по-устойчиви! Помнете, че това което към днешна дата Ви кара да плачете и да се чувствате жертва, когато премине, ще бъде вдъхновение за някой друг в подобна позиция! Колкото по-тежка и болезнена е личната Ви история, толкова по-вдъхновяваща и влиятелна ще бъде, когато намерите начин да преодолеете предизвикателството! Незнам дали за съжаление или за радост е правилно да се каже, но растежа идва основно през болката. Затова, когато ме “боли”, се чувствам благодарна! Знам, че нещо голямо и ново си проправя път към мен!

РЕСУРС НА ВАШАТА СИЛА

ОБОЖАВАМ ДА ПЪТУВАМ!

И сега за приятното. Как разпускате? Кое Ви зарежда? Какво обичате да правите в свободното си време? Има ли книги, които бихте препоръчали горещо?


Освен обичайните женски неща, като маникюр, педикюр, фризьор, козметик и масаж, обожавам да пътувам! Срещата с бърнаута ме научи не просто да обичам себе си и да се грижа за душата и тялото си. Тя ме научи да се обожавам! Да отключа женствеността си, да се наслаждавам на живота и на баланса, и нищо да не ми е на всяка цена! Пътуванията, киното, шопинга, приятната компания, работата с качествени ментори, книгите и курсовете са нещата, които ме релаксират и изпълват!
Книги, които ми помогнаха са: “Как да печеля приятели и да влияя на другите” на Дейл Карнеги, “Принципи” на Рей Далио, “Лечението на петте рани” на Лиз Бурбо, “Успехология” и “Въпреки всичко” на Питър Сейдж, “Петте езика на любовта” на Гари Чапмън.


Снимки: Личен архив

Източник: Womanlifebook.com / Брой № 2